torstai 23. helmikuuta 2012

Up we go!

Tietääkö joku sen tunteen, ku tekis mieli harrastaa liikuntaa, mut salille meno tuntuu niin tylsältä vaihtoehdolta..? Musta tuntu tänään siltä, ja mentiinkin sit poikaystävän kanssa seinäkiipeilemään! Oon ollu useemman kerran ennenki, ja on se aina yhtä kivaa (ja rankkaa) :)


Noi kengät on ihan ihmeelliset, niiden täytyy käsittääkseni olla ihan megatiukat jalassa, että askel pysyy tarkkana. Mene ja tiedä! Hirveen tyylikkäät noi ainaki on. No ei, mut on ainaki paremmat ku ne iki-inhat keilakengät...


Pääsin siellä vaan kaks rataa ylös asti, meillä kun ei ollut sitä magnesiumjauhetta tuolla mukana, niin kädet hikos ihan liikaa... Moni rata jäi siihen, että pelkillä limasilla sormilla jostain säälittävästä nyppylästä tarttuminen on mission impossible! Tää kiipeily on muuten ihan uskomattoman tehokasta treeniä, voin kertoa, että seuraavana päivänä kädet on niiiiiin kipeet sormia myöten, jalkoja unohtamatta. Luin jostain, että tässä lajissa pitäis käyttää paljon enemmän jalkoja hyödyksi, koska kädet väsyy niin nopeesti. Ton kyllä huomasinki ja jäin välillä keskelle rataa vähän "lepäilemään".


Ihana kuvakulma! Se on muuten hirvee tunne, ku tuolta "lipsahtaa" alas, niin kuumottavaa. Ite yleensä kitisen et emmä pääse eteenpäin ja pudottaudun, ennenku tollasta tapahtuu :D


Tossa ylhäällä kuva parhaasta mahollisesta kivestä tuolla seinässä, tohon on niin ihanan helppo tarttua! Mä muuten pohdin tuolla ylhäällä riekkuessani, että vitsi ois siistiä kiivetä luonnossa. Mä salaisesti haaveilen jostain kunnon eräjormailusta vaikka jossain Everestillä, nukkuisin siellä base campilla ja aamuyöstä taas kiivettäis. Ihanan realistisia haaveita mulla :) Joka tapauksessa tollanen adrenaliinihakuinen ulkoilmaurheilu sinäänsä kiehtoo mua paljon.


Sen voin sanoa, ettei seinäkiipeilemään kannata mennä suoraan mistään manikyyristä tai oikeastaan lainkaan, jos omistaa esim. pitkät rakennekynnet. Yllä todiste. Hyi oikeesti, varmaan blogihistorian oksettavin kynsikuva :D 

Tähän on hyvä lopettaa, eli siis suosittelen lämpimästi kiipeilyä vaihtoehtona sille ainaiselle kuntosalille!

9 kommenttia:

 1. Mitenköhän osasit tehä postauksen just tästä aiheesta! Oon miettinyt nyt hetken tota seinäkiipeilyä, koska mun vakiopunttiksen vieressä on paikka missä sitä voi harrastaa. Nyt ainakin tiiän että sitä kannattaa kokeilla! :) Kiitos siis tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että osu sopivaan saumaan :) Toivottavasti tykkäät! :)

   Poista
 2. Asutko sä vielä ihan kotona siis porukoiden luona, entä sun poikaystävä? Ootteko ajatellu ettiä yhessä kämppää jossai vaiheessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kummatki valitettavasti asutaan, tylsää :( Ollaan joo aateltu ettiä joku kämppä, poikaystävä jatkaa koulua syksyllä ja itekki toivottavasti opiskelen sit jossain, eli sillon viimeistään :)

   Poista
 3. Kävin tuolla just maanantaina :) Seinäkiipeily on kyl kivaa.

  VastaaPoista
 4. Eikä! Mä niin haluan mennä! Ollaan suunniteltu jo pidemmän aikaa, mut ollaan vissiin niin saamattomia ettei saada aikaseks koskaan. Ja nythän mulla myös on ne rakennekynnet, taitaa taas siis siirtyä määrittelemättömäksi ajaksi eteenpäin tämäkin haave... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi eei! :D No kyl sä ehkä voit mennä niillä kynsilläkin, en vaan uskalla taata niiden kunnosta kiipeilyn jälkeen :D Mut suosittelen kyllä ihan ehdottomasti lajin kokeilemista, vaikka vasta sitte kynsien poiston jälkeen ;)

   Poista
  2. Nooh.. Ehkä pitää käydä aina just ennen huoltoa, ne voi sitten siellä kirota ku tuun aina kieroilla ja katkenneilla nysillä sinne, hihhahheh! ;-) Ja joo, tykkään kovasti sun blogista ja ilmoittaudun uudeksi seuraajaksi! :-)

   Poista

Kiitos kommentista ♥