perjantai 16. syyskuuta 2011

Minkä muotoset kasvot SULLA on?

Ootteko koskaan miettineet teidän kasvojen muotoa? Mä oon nyt syventynyt asiaan jonkin verran, ja mun mielestä kaikkien olis tärkeetä tietää oma kasvonmuoto! Sen avulla on helppoa valita esimerkiksi itselleen sopiva hiustyyli.

Tää kasvojen muodon määrittäminen ei sitte oo mitään turhantarkkaa hommaa, eli kaikilla tahoilla on omat näkemyksensä asiasta. Tämän postauksen "tiedot" on ongittu täältä.

En osaa sanoa, onko olemassa jotkut viralliset muotoluokitukset, mutta löysin tosiaan erään selkeän jenkkisivuston, jossa on mun mielestä tosi havainnollistavia kuvia ja selityksiä, joista voi ainakin jotenkin päätellä oman muotonsa. Parin selityksen alla on myös julkkis, jolta löytyy kyseinen kasvonmuoto! Mä keksin näille ilmiselvät ja kömpelöt suomennokset, älkää välittäkö:

kuva sivulta www.style-makeover-hq.com/faceshape

Oblong eli pitkulainen: Kasvot ovat selvästi enemmän pitkät, kuin leveät. Leukalinja on kaareva. Kasvojen sivut ovat tasapaksut. Hiusraja luultavasti kaareva. 

Pitkulainen Ashlee Simpson

Oval eli ovaali: Kasvot ovat hieman pidemmät, kuin leveät. Leukalinja on kaareva. Kasvot ovat ylösalaisin käännetyn kananmunan muotoiset, otsa leveämpi kuin leuka. Silmien väliin ja yhden silmän kokoinen tila. Kasvojenpiirteissä ei ole ääripäitä.

Round eli pyöreä: Kasvot ovat melkein yhtä leveät kuin pitkät. Leukalinja on pyöreä ja runsas. Poskipäät ovat kasvojen levein kohta, ne ovat myös pyöreät. Hiusraja on luultavimmin kaareva. 

Rectangular eli suorakulmio: Kasvot ovat selvästi pidemmät kuin leveät. Leuka on leveä ja leukalinja kulmikas. Kasvojen sivut ovat tasapaksut. Hiusraja luultavasti suora. 

Suorakulmio Sandra Bullock

Square eli neliö: Kasvot ovat melkein yhtä leveät kuin pitkät. Leuka on leveä ja leukalinja kulmikas. Kasvojen sivut ovat tasapaksut. Hiusraja luultavasti suora. 

Triangle eli kolmio: Kasvot ovat hieman pidemmät, kuin leveät. Leuka leveä. Kasvot kapenevat sivuilta matkalla leuasta otsaan. Leuka on levein kohta kasvoissa, otsa kapein. 

Kolmio Victoria Beckham

Diamond eli timantti: Kasvot ovat hiemat pidemmät, kuin leveät. Leukalinja on pitkä ja terävä. Poskipäät ovat kasvojen levein kohta, ne ovat usein korkeat ja terävät. Otsa sekä leuka ovat kapenevia. Silmät, nenä ja suu ovat tasapainossa. 

Inverted triangle eli käänteinen kolmio ja heart eli sydän: Kasvot ovat hieman pidemmät, kuin leveät. Leukalinja on pitkä ja terävä. Kasvot kapenevat leukaa kohden. Otsa ja poskipäät ovat tasapaksut ja leveät, leuka kapea. Ainoa ero näillä kahdella on hiusraja.

Käänteinen kolmio Naomi Campbell

Ite uskon omaavani pitkulaisen pään, vaikka en oo kyllä ihan satavarma. Tässä vielä havainnollistava kuva:


Oman muodon määrittelemiseen voi käyttää apuna esim. peiliä ja huulipunaa - nimittäin piirtämällä kasvojen ääriviivat peiliin hahmottaakseen kasvojen muodon. Kannattaa kokeilla :D

Onneksi netti on pullollaan hius- ja meikkivinkkejä kaikenlaisten kasvonmuotojen omistajille, joten ei kun etsimään itselle sopivimmat! Miten on, tiedättekös te jo oman kasvonmuodon?

15 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta! Olipas mielenkiintoinen:) Luulen että minulla on oval tai round :)

  VastaaPoista
 2. rectangular tai square löytyy multa ;)

  VastaaPoista
 3. Mulla on kyllä tuo sydän tai timantti ! Jos nyt rupee oikee tarkkaan kattoo esim hiusrajanmuotoa!

  kiva blogi sulla, taidan jäädä seurailemaan!

  Feel free to check out my blog too :)!
  Lolaaaas.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Hieno juttu jos oli avuksi :)!

  Anonyymi: Onnekas, jossain sanottiin, että esim. monilta klassisen kauniilta näyttelijöiltä tuo muoto löytyy ;)

  Lola: Se on välillä kyllä hankalaa löytää se oma muoto, vielä kun ne ei oo ihan justiinsa... Mutta kiitos, ja tervetuloa mukaan! <3 Käyn kurkkailemassa myös sun blogin :)

  VastaaPoista
 5. Tän peruusteella mulla on pyöreä tai timantti. :) Musta on niin kivaa lueskella sun blogista aina kauneus-hömppää! Mistä itse otat selvää näistä ja esim. höyrytyksestä yms? Lisää kivoja vinkkejä vaan, mä niin tykkään lukea niitä! Tottakai tykkään myös esim. vaatejutuista yms. ;D

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva kuulla että tykkäät lukea! :)) Mä lueskelen netistä esim. http://beauty.about.com/ -sivustolta kaikkia kauneusjuttuja ja selvitän jostain kiinnostavista jutuista lisää. Sitte kirjotan niistä tänne jos tulee ite kokeiltua :)

  VastaaPoista
 7. Eilen illalla eksyin sun blogiin ja voin kertoa, että musta saat lukijan! :) Oot ihanan pirtsakka ja postailet mielenkiintosista jutuista! Itseäkin kiinnostaa kovasti erilaiset tuotteet ja purnukat, joten on kiva lukee sun tuotearvostelujakin :) Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 8. Olipa mielenkiintonen postaus! Mulla ois yks toive: voisitko tehä postauksen miten kiharrat sun hiukset? Siis mitä tuotteita käytät ja miten "käytät" sun kiharrinta? Mulla on suunnilleen samanpituiset hiukset ku sulla (tosin ei pidennyksiä) mutta kihartamisen tulos on aina ihan katastrofi :( Kiitos hirveesti jos vaivaudut! :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Kiitos ihan superpaljon ihanasta kommentistasi :)) Tervetuloa vaan lukemaan <3

  Anonyymi: Kiva kuulla että tykkäsit! Teen mielelläni kiharruspostauksen, mieluiten videolla, jonka mä oon itse asiassa kerran kuvannutkin... Mulla on sen kanssa vaan kauheita ongelmia, video tökkii ja ääni ja kuva liikkuvat eri tahdissa! :( Mutta teen sen vaikka puhelimella jos ei muuta :) Ja voisin myös näyttää siinä samalla sen jutun kahdella eri muotoiluraudalla :)

  VastaaPoista
 10. haha en ollukkaan huomannu tätä postausta aikasemmin vaikka oon jo kauan ollut lukijana mutta sen verran pitää sanoo et hyvin oot ite noi päätelly meinaan täsmälleen samoilla kuvilla ollaan opiskeltu koulussa (parturi-kampaajan meikkaus ja ehostus tunnilla). Oli oikeesti tosi hyvä idea tää, ite voisin käyttää samaa ehkä joskus ja kertoo kaiken mitä koulussa ollaan käyty, jos sua ei häiritse että sain sulta tän idean? :P

  ps. mun kasvot on timantin muotoiset ;)

  VastaaPoista
 11. Oon siis tosiaan suomennellu noi selitykset netistä, mutta siiis joo käytä ihmeessä! :)) Tiiät varmaan vielä vähän laajemmin näistä jos ootte opiskellu kuitenki näitä juttuja :)

  VastaaPoista
 12. tiedoksi vain että, käänteinen kolmio ja sydän ovat sama asia. käänteinen kolmio on sydämmen "pohjamuoto"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa okei :) Noita on varmaan eri versioita, tos on ilmeisesti tän mukaan vaan erona toi hiusraja, mut kiitos oikaisusta!

   Poista
 13. ompa vaikeeta.... pyöreät mun kasvot varmaa on mutta ei halua pyöreitä kasvoja >.< :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥