tiistai 9. elokuuta 2011

Make me beautiful, Aspirin & Enzymes

Eräs ystävällinen lukija kertoi mulle suolanaamiopostauksen kommenttiboksissa eräästä jännästä jutusta: aspiriinikuorinnasta! Idea vaikutti testaamisen arvoiselta, sillä kuorinnan kehuttiin olevan todella halpa ja tehokas.

Tämä on käsittääkseni aika suosittu metodi ja varmasti monelle tuttu, joten puhutaan lyhyesti. Kuorintaan tarvitset siis aspiriinia sekä entsyyminaamion:


Itse siis kipasin vaan apteekista ostamaan aspiriinia (hinta huimat 4 e), kun Freemanin Enzyme Mask (hintaa n. 6 e) löytyikin jo omasta takaa.

Näin teet kuorinnan (kopioitu täältä):


1. Aspiriinitabletin päälle tiputetaan muutama tippa vettä, jolloin tabletti pehmenee tahnaksi.

2. Tablettitahnaa pyöritellään kasvoille vähän aikaa (10-15 sekuntia).

3. Kämmenelle puristetaan pieni määrä ananasnaamiota (toki jokin muukin vastaava entsyyminaamio kelpaa), joka pyöritellään kasvoille aspiriinin tavoin.

4. Huuhdellaan pois.


Eli helppoa kuin mikä, ja tehosta täytyy sanoa, että iho oli kyllä supersileä kuorinnan jälkeen. Omasta mielestäni tämä kannattaa tehdä vain n. 3 kertaa viikossa, sillä aspiriini"rakeet" kuorivat ihoa kuitenkin aika mekaanisesti. Tämä kuorinta on siitä mukava, että AHA- ja BHA-hapot pääsevät vaikuttamaan ihon kuolleeseen solukkoon syväpuhdistavasti. Lisäksi asetyylisalisyylihappo (BHA) lievittää mahdollisia tulehduksia. 

Sellasta mätää tässä oli, että musta tuntuu jotenkin, että mun iho jotenkin reagoi huonosti tähän kuorintaan, ja ihon pintaan nousi joitain epäpuhtauksia. Toisaalta haluan uskoa, että se on vain merkki paranemisesta pidemmällä aikavälillä.... Mutta siis tosi tulehtuneelle iholle en tätä kuorintaa kokeilisi, enkä itse asiassa mitään rakeista kuorintaa (voi levittää tulehduksia kasvoilla)! Eli siis varsinkin kaikki (melkein) siloposket, kokeilkaas tätä.


Mitäs muut tätä kokeilleet ovat tykänneet?

Ekstrana haluaisin esitellä myös erään jännän tuotteen:


Nail Whitening Soak, eli kylpy kynsille, jotka tarvitsevat kirkastusta ja puhdistusta. Pakettiin kuuluu kaksi poretablettia, yksi molemmille käsille. Yhtä kättä liotetaan kylvyssä 10 minuuttia, eli ihan vikkelää. Tuote on ihan täydellinen esimerkiksi kynsilakan käytön kellastamille kynsille, ja tässä tietysti tärkein tieto: Se toimii! (eikä mikään ihme)

INCI näyttää tältä: Sodium Bicarbonate (hiova, kiillottava, suojaava, deodoroiva...), Citric Acid (AHA-happo), Sodium Perborate (hapettava aine..) En tiiä onko noissa selityksissä järkeä, katoin ne suoraan jostain.

Oudointa tuotteessa on kuitenkin se, että ostin sen Forumin Mic Macista. Hmm :D Mutta kokeilkaa ihmeessä! Itse ainakin aion jatkaa tuotteen käyttöä.

10 kommenttia:

 1. vitsin outoo et sä oot postannu tohon aikaan :-D

  VastaaPoista
 2. NO ÄLÄ :D ihmettelin itekki

  VastaaPoista
 3. vitsi jännä toi kuorinta! pitääpä kokeilla ku en oo ikinä kuullutkaan :D

  VastaaPoista
 4. Jep, kannattaa kyl kokeilla! :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on myös aspiriinikuorintakokeilu edessä, pitäisi muistaa ostaa ensin vaan sitä aspiriiniä :) Tosi kiva tää sun blogi, varsinkin kaikki kauneudenhoitotuotteiden esittelyt yms!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti toimii :) ja voi kiitos paljon <3

  VastaaPoista
 7. Oi enpäs tiennykkää tollasista nail whitening soakeista täytyy kokeilla!!

  VastaaPoista
 8. Kokeile ihmeessä, kyl mullan tosiaan ainaki puhdisti kynsiä eikä ollu kallis :)

  VastaaPoista
 9. Mä oon kans monesti aatellut kokeilla tuota aspiriinikuorintaa, pitäis vaan käydä ostamassa ne aspiriinit. mun mielestä tuo freemanin kuorinta-aine toimii yskinäänkin tosi hyvin. :)

  VastaaPoista
 10. Kannattaa kyl kokeilla jos haluu siit vähän viel tehokkaamman, ei tuu ainakaan kalliiks :) Mut tomiii toi tosiaan yksinäänki!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥