perjantai 29. heinäkuuta 2011

Superfood: Brazil Nut

Mulla on huomenna taas aamuvuoro (NOOOOOOOUUU >=( ), joten ajattelin nopeesti vaan kirjottaa eräästä "superfoodista", nimittäin parapähkinöistä.


Näitä superfoodejahan riittää, mutta näitä nyt myytiin meidän kaupassa ni päätin ostaa, olin nimittäin juuri lukenut parapähkinöiden terveysvaikutuksista.

Ne sisältävät todella runsaasti seleeniä, mikä auttaa ennaltaehkäisemään esim. auringon tai tupakoinnin aiheuttamaa ihon vanhenemista. Seleenillä on voimakas antioksidanttinen vaikutus. Hyvää tässä on myös se, ettei pähkinöitä todellakaan tarvitse (eikä saa, yliannostus on mahdollinen) vetää pussillista päivässä, vaan kaksi pähkinää riittää. Tottakai myös seleenistä - kuten joka ikisestä ravintoaineesta - on keksitty sata miljoonaa vaikutusta erilaisiin sairauksiin, esim. "vähentää rintasyövän riskiä"... Noihin en kuitenkaan ota kantaa! Lisää voi lukea esim. täältä.


Pähkinät muistuttaa mun mielestä aika paljon manteleita, mutta maistuu vähän paremmalta. Ei nää todellakaan mitään pahoja ole! Nyt pitää hankkia varmaan myös Body Shopin Brazil Nut (parapähkinän toinen nimi)-vartalovoide ;)

Suositelkaas muuten jotain superfoodeja! Eiköhän se mustikka oo kuitenkin kaikkien all-time favorite <3

7 kommenttia:

 1. Mustikoita vois syödä loputtomiin ilman et niihin kyllästys! :D Harmi vaan ku niitä ei voi talvella ym syödä tuoreena, ku sillon ne on parhaita..Mut kyl mä viime talvena söin pakastimesta jäisinä niitä ja olihan ne hyviä!:D

  VastaaPoista
 2. nams ihanan näköisiä noi pähkinät :)


  http://riinamaaria.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Laura: No niinpä! Paljonkohan siinä poistuu ravintoaineita kun ne pakastaa...? No, ainaki on hyviä :))

  Riina: Kandee maistaa kyllä! :)

  VastaaPoista
 4. mun blogissa on sulle tunnustus! :)

  VastaaPoista
 5. Linkkaa sun blogi jooko, ku en tiiä onko tässä joku vika mut en jostain syystä pääse sun blogger-profiiliin! :))

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥